Priser/utmärkelser

Cristina Stenbeck blir hedersdoktor vid Ekonomihögskolan

Näringslivsföre­trädaren Cristina Stenbeck och professor Christopher Humphrey har utsetts till hedersdoktorer vid Ekonomihögskolan.

– Ur Ekonomihögskolans synpunkt är de två ett klockrent val: en ledande näringslivsföreträdare och en namnkunnig akademiker. Christopher Humphrey har bidragit till att utveckla redovisningsområdet och Cristina Stenbeck är särskilt intressant just nu eftersom Kinneviksfären är mycket aktiv i innovationer inom hälsoområdet, bl.a. digitalisering av vårdtjänster, ett område där vi gärna vill fördjupa vårt engagemang, säger Ekonomihögskolans rektor Fredrik Andersson.

Företagsledaren och entreprenören Cristina Stenbeck har studerat svenska i Lund och har återvänt många gånger, inte minst för att möta Ekonomihögskolans studenter.Hon axlade ansvaret för Kinneviks-koncernen i unga år och har utvecklat och konsoliderat koncernen som idag har verksamhet i över 80 länder. 2016 lämnade hon över ordförandeklubban för Kinnevik för att friare kunna arbeta med framtida satsningar.

Christopher Humphrey är professor i redovisning vid Alliance Manchester Business School, och är en internationell auktoritet inom internationell finansiell reglering samt revision.

Hedersdoktorerna promoveras i Lunds domkyrka den 2 juni.