Event, Tvärvetenskap

Debatt i Lund om klimatförändringar

Översvämningar, extrema värmeböljor, brist på mat och rent vatten – framtiden är redan här. Forskarna har bevis för den globala uppvärmningen och de vet hur den kommer att drabba oss. Men når de fram med sitt budskap? Till politikerna? Till allmänheten? Och leder klimatförhandlingarna egentligen nån vart?

Den 28 mars släpps FNs rapport om klimatförändringarnas konsekvenser. Den 3 april hålls Debatt i Lund med två av författarna till FNs nya klimatrapporter, en fd svensk chefsförhandlare samt en fältbiolog och miljöhjälte:

Markku Rummukainen professor i klimatologi i Lund och en av huvudförfattarna bakom FN:s klimatpanels rapport ”Climate change 2013: The Physical Science Basis”

Lennart Olsson, professor i geografi i Lund och en av författarna bakom delrapporten ”Climate change 2014: Impacts, adaptation and vulnerability”

Anders Thuresson, Regeringskansliet, tidigare Sveriges chefsförhandlare vid klimatförhandlingarna, har skrivit boken ”Förhandla om klimatet – tolv år med klimatförhandlingarna”

Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna, Årets miljöhjälte 2012 och Sveriges ungdomsorganisationers representant vid klimatförhandlingarna i Rio

När: 3 april 2014. Debatten startar kl 20. Café och mingel från kl 19. Var: Café Athen, AF-borgen, Lundagård.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *