Event, Tvärvetenskap

Ett smörgåsbord
fyllt av forskning

Vad kan spel lära oss om lärande? Och hur mycket betyder Higgspartikeln? Massor! Under två dagar, idag måndag och i morgon tisdag den 3 och 4 juni bjuder drygt 20 lundaforskare på kortare föreläsningar öppna för alla intresserade.

maritaljungqvist

Marita Ljungqvist talar om vad spel kan lära oss om lärandet. Foto: Mikael Risedal

Antingen kan man se föreläsningarna på plats i Kårhuset på LTH eller så får man vänta till i höst då UR visar dem i SVT.

Det blir ett smörgåsbord av den forskning som just nu bedrivs vid Lunds universitet och de flesta fakulteterna är representerade. Föreläsningarna som är tjugo minuter långa handlar om allt från israelisk historieskrivning till hur medelsvensson blev en vardagssnobb. Liksom om  språkinlärningens mysterium, vilka bränslen vi ska satsa på i framtiden och om stamceller kan bota allvarliga sjukdomar.

Föreläsningarna pågår bägge dagarna mellan 9.00 och 16.30 med avbrott för lunch mellan 11.40 och 13.10. Ingen föranmälan krävs.

Se hela programmet här!