Event, Tvärvetenskap

EuroScience Open ­Forum till Köpenhamn

Köpenhamn står i juni värd för EuroScience Open Forum, Europas största öppna forum för vetenskapsutbyte. Eventet är både ett internationellt och tvärvetenskapligt möte mellan aktörer som är engagerade i vad morgondagens forskning är på väg.

4.500 delegater som nobelpristagare, vetenskapsministrar, vetenskapsjournalister och forskare samt 30.000 besökare förväntas komma till Carlsberg City District för att delta i vetenskapskonferensen och den tillhörande vetenskapsfestivalen.

Tillsammans kommer deltagarna att kunna presentera, diskutera och lära sig mer om nya rön inom forskning och innovationer och framtidens forskning inom naturvetenskap, teknologi, humaniora och samhällsvetenskap. Nu har man som ung forskare möjlighet att genom Lunds universitet få subventionerad konferensavgift genom stipendier.

Lunds universitet kommer att delta med talare på konferensen och med fysik- och lasershowen under vetenskapsfestivalen. Den som kostnadsfritt vill besöka festivalen ansöker med en populärvetenskaplig summering av sin forskning på högst 1000 tecken senast den 14 april. En kort, kärnfull och engagerad beskrivning kan ge chansen att få ett av de ca 50 stipendier som Lunds universitet står för. Besöket på EuroScience Open Forum är bindande.

Mer information ger Åsa Grunning, samverkanansvarig på sektion Forskning, samverkan och innovation, tel 070-330 77 80, asa.grunning@fsi.lu.se