Eva Wiberg återvald som prorektor

Eva Wiberg har fått förnyat förtroende att fortsätta som prorektor under de kommande åren. Hon har utsetts av Universitetsstyrelsen under perioden 1 januari 2015 till 28 februari 2019, eller längst så länge Torbjörn von Schantz är rektor.

Professor Eva Wiberg förordades av Universitetskollegiet, efter att hon vunnit omröstningen mot professor Bo-Anders Jönsson med 35-11 (samt en blankröst). Ingen person sökte tjänsten, men bland de som nominerats var det ursprungligen fem kandidater bland de nominerade som anmälde sitt intresse.

Eva Wiberg har arbetat som prorektor sedan 1 maj 2012, då hon tog över efter Ingalill Rahm Hallberg, som tillfälligt hade tjänsten sedan förra prorektorn Eva Åkesson blivit rektor i Uppsala. Dessförinnan var Eva Wiberg vicerektor med ansvar för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå samt på forskarutbildningsnivå och dessa frågor tog hon med sig till prorektorsrollen.

När det gäller vicerektorer så avgår de nuvarande i samband med att rektor Per Eriksson slutar, och det är Torbjörn von Schantz som själv utser sina nya vicerektorer.

Dessutom ska Universitetsstyrelsen få en ny ordförande efter Margot Wallström. Följ vem det blir på www.lu.se.

Jonas Andersson