Allmänt, Event

Lagandan på UB visades på utställning

Lag UB – tillsammans är vi oslagbara!
Så heter det manifest som personalen på UB har arbetat fram inom ramen för den s.k. mjuka omorganisationen. Under året har man arbetat med värderingar, kärnbegrepp och kollegialt bemötande. Resultatet presenterades på en utställning i veckan.

Jette Guldborg tackar

Jette Guldborg Petersen applåderar några av sina medarbetare. Från vänster Kerstin Lindström, Lena Landgren, Gertrud Berger och Åsa Forsberg.

Omorganisationen inom UB sker på olika nivåer. LUM har tidigare skrivit om den organisatoriska delen liksom om den fysiska (se länkar nedan).

Nu förbereds för att personalen på tidigare Biblioteksdirektionen, 30 stycken som idag sitter på Tornavägen ska flytta ihop med personalen på Helgonabacken 70 stycken.

I veckan var det dags för vernissage och   bidragen presenterades i den tävling man utlyste i vintras. Personalen har arbetat i mindre grupper, tre och tre i s.k. trikupor med att åskådliggöra sådant som bemötande och laganda. Resultaten som nu visades på utställningen bestod av stickade filtar, pussel, sällskapsspel, film, fotocollage med mera.

Det vinnande laget hade använt sig av ett ishockeyspel och formulerade sin idé bakom det med att ”vi som arbetar på UB Helgonabacken och UB Tornavägen spelar inte på is, även om det känns så ibland. Däremot har vi en del inspiration att hämta från hur ett ishockeylag fungerar. Utan lagkänsla spelar man inte i Elitserien – och det är väl där vi vill vara? Bland de bästa universitetsbiblioteken.”

Vinnarna, Magnus Johansson, Jane Sjöberg och Mats Andersson var glada över vinsten som består av 3.000 kronor vardera att använda till studiebesök.

–  Vi har inte bestämt oss än för vart vi ska åka – men det lutar åt Barcelona, säger Magnus Johansson.

Text och foto: Maria Lindh

Läs även om den organisatoriska delen av omorganisationen

Läs även om den fysiska delen av omorganisationen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *