Innovation

Fem saker man inte bör missa under Innovation in Mind

Projektledarna Elisabet Johnson och Arne Berge listar fem saker du inte bör missa under femårsjubilerande konferensen Innovation in Mind den 18–19 september.

Elisabet Johnson, Arne Berge

Arne Berge och Elisabet Johnson. Foto: Gunnar Menander.

1. Talarna
Innovation in Mind bjuder på ett internationellt startfält med bland andra innovation management-gurun Hal B Gregersen, vetenskapsoptimisten Annalee Newitz, raketbyggaren Kristian von Bengtson och ”vävnadsingenjören” Nina Tandon.

2. Maten
Smaka på gastronomi och vetenskap i skön förening! Luncherna under Innovation in Mind har marint tema och innehåller bland annat alger och tång. Dessutom har vi tagit fram en helt egen Innovation in Mind-dryck, som kan ge dig bättre minne.

3. Workshopparna
Våra 30 s.k. breakout sessions innebär att det finns något för varje intresse. Du kan till exempel diskutera ”Extreme Open Innovation” med industriledare; lära dig varför du bör leka på jobbet; träffa designteamet bakom Londons nya bussar och få idéer av MindLab, som förnyar den offentliga sektorn i Danmark.

4. Installationen i Lundagård
Vad vore Innovation in Mind utan åtminstone ett tillfälligt byggnadsverk? Den här gången blir det ett färgstarkt snabbsnickeri i den högre skolan. Håll utkik på universitetsplatsen!

5. Minglet och mötena
När hundratals innovationsintresserade ”thinkers, doers och movers” från hela världen träffas blir det en alldeles speciell stämning. Kanske är det just här det nya börjar spira – det finns flera exempel på spännande samarbeten, projekt och produktidéer som sett dagens ljus under Innovation in Mind.