Administration, Konstnärligt

Musikhögskolan har fått sin första kvinnliga rektor

Ann-Charlotte (Lotta) Carlén heter hon och som regelverket vid Lunds universitet påbjuder har hon utsetts av dekanen vid Konstnärliga fakulteten efter förslag från personalen vid Musikhögskolan.

Carlen_LottaBytet på rektorsposten föranleds av att Musikhögskolans tidigare rektor, Staffan Storm utsetts till prodekan vid Konstnärliga fakulteten i Malmö.
Före rektorsuppdraget arbetade Lotta Carlén som utbildningsledare på musiklärarutbildningen samt som administrativ chef på Musikhögskolan. Hon har som
föreståndare för Körcentrum Syd varit med om att bygga upp och utveckla centrumbildningen, där utbildning, forskning och konsertproduktioner inom körområdet står i fokus.

Lotta Carlén är utbildad musiklärare, sång- och körpedagog och har undervisat i såväl grundskola och gymnasieskola och flera år på folkhögskola samt vid Musikhögskolan i Malmö. Vid sidan om sina ledningsuppdrag är Lotta verksam som körpedagog och sångerska.

Text: Ove Torstensson

Foto: Musikhögskolan