Administration, Samverkan

Prorektor Eva Wiberg generaldirektör för U21

Det globala samarbetsorganet Universitas 21 (U21) har utsett professor Eva Wiberg till generaldirektör från och med februari 2015. Hon kommer att kombinera uppdraget med sin andra mandatperiod som prorektor vid Lunds universitet.

Eva Wibergs främsta uppgift i U21 blir att arbeta fram en vision och en strategisk plattform för nätverket.

– Det är en ära för mig att ha blivit utnämnd till Executive Director. U21 är ett av våra högt prioriterade och mycket uppskattade nätverk. Tjänsten har inte funnits tidigare, det är en helt ny funktion, och det ska självklart bli väldigt intressant och spännande att få utveckla den här rollen helt från början, säger Eva Wiberg.

Lunds universitet är ett av U21:s äldsta medlemsuniversitet och Eva Wiberg är känd i nätverket för sitt nationella, europeiska och internationella engagemang för högskolefrågor.
U21:s ordförande, professor David Eastwood, menar att Eva Wiberg har den styrka och entusiasm som krävs för att bära upp rollen som general-direktör.

– Alla kandidaterna var mycket starka och jag är säker på att professor Wiberg kommer att vara ett utmärkt tillskott till nätverket. Hon kan bidra med ledarskap och erfarenhet och kommer att kunna föra U21 till nästa utvecklingsnivå, säger David Eastwood.

Som prorektor är Eva Wiberg ställföreträdande rektor. Under den nya mandatperioden kommer hon också att ha övergripande ansvar för utbildningsfrågor på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå. Hon kommer också ansvara för internationaliseringsfrågor i stort vid Lunds universitet.

Anna Johansson