Masterprogram marknadsfördes på egen mässa

För första gången har LU hållit en Graduate Fair, en mässa för svenska och internationella studenter som funderar på att läsa en master.

Megan Grindlay är med och organiserar LU:s Graduate Fair.

Mässan var ett tillfälle att berätta om de 100 engelskspråkiga masterprogram som finns vid LU. Runt 200 personer kom till LUX i slutet av november. 120 av de anmälda kom från Sverige och bland de övriga länder som var representerade så kom flest från Danmark, USA och Storbritannien. De program som lockade flest fanns inom ekonomi, management och samhällsvetenskap.

– Många känner inte till våra internationella masterprogram, och det gäller även våra svenska studenter på campus och i resten av Sverige. För våra nuvarande utbytesstudenter på grundnivå vill vi också berätta att det finns en möjlighet att återvända till Lund, vilket många av dem vill, säger Megan Grindlay, internationell kommunikatör vid Externa relationer.

Svenska studenter vet ofta inte att det är ett annat ansökningsdatum till masterprogrammen och att det ofta behövs extra dokument i ansökningsprocessen som CV, eller ett exempel på akademiskt skrivande.

–  De internationella masterprogrammen ger en möjlighet till att starta en internationell karriär och få en internationell erfarenhet, för svenskar såväl som internationella studenter, säger Megan Grindlay.

Jenny Loftrup